INGREDIENSER, 4 port
Sallad
1 paket Risnudlar
200-300 g Ryggbiff eller Picanha
2 st Paprika
½ st Gurka
½ Färsk broccoli
1 st Morot
1 st Rödlök
10-15 st Rädisor
10 cm Rättika
2 st Salladslökar
1 st Tunt skivad färsk chili (valfritt)
3 msk Rostade sesamfrön
2 st Lime
Salt
Marinad
2 msk Sesamolja
2 msk Soja (japansk)
2 msk Risvinäger
1 st Tunt skivad vitlöksklyfta
1 msk Honung
Dressing
2 msk Sesamolja
4 msk Risvinäger
4 msk Soja (japansk)
1 msk Fisksås
2 msk Mirin
½ Limejuice
1 st Finhackad färsk chili
3 msk Rostade sesamfrön

GÖR SÅHÄR
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skiva köttet och marinera det, minst 1 timme. Låt det stå kallt under tiden men ta ut minst 30 minuter före tillagning. Torka av köttet och stek i het panna. Obs! Spara marinaden som köttet legat i. Köttet får gärna ha en rosa kärna. Ställ köttet åt sidan. Häll den kvarvarande marinaden i en kastrull, späd med lite vatten och blanda i honungen. Låt sjuda tills det reducerat till hälften. Ställ åt sidan.
Blanda alla ingredienser till dressingen. Dela broccolin i mindre bitar/klyftor. Lägg i en skål, salta ordentligt och täck med kokande vatten. Låt stå ca.10 minuter och häll av vattnet. Strimla/skiva övriga grönsaker fint. Obs! Kärna ur gurkan! Blanda alla grönsaker förutom salladslöken med hälften av dressingen.
Skiva den stekta biffen tunt, ca ½ cm. Blanda med den reducerade marinaden. Koka risnudlarna enligt beskrivning på förpackningen. Blanda med de dressade grönsakerna och lägg upp på stort fat. Toppa med biff, salladslök, rostade sesamfrön och limeklyftor att pressa över. Servera!