Histamin

Histamin i födoämnen som choklad, mögelost, tomat, chark och rödvin kan hos vissa personer ge besvär som huvudvärk, rödflammigt ansikte, nysningar och ibland klåda redan efter någon tugga eller klunk.

Ett alternativ är att i förebyggande syfte ta en anti-histamintablett, men många tycker inte det känns riktigt ok att medicinera för att kunna dricka rödvin. Det finns bättre alternativ.

Våra låghistaminmärken Ruby Zin, Falling Feather och La Bella Barbera har alla garanterat låga halter av histamin. Varje sändning kontrolleras noga i vårt eget ackrediterade laboratorium. 

Våra viners låga histaminhalt har sitt ursprung i valet av druvsort, jordmån, jäststam och avsaknad av ekfatslagring.

Läs mer om Histamin (öppnas i ny flik)

 

Tannin

Det är tanninet i rödvinet som gör att det blir strävt. Vissa människor kan reagera med huvudvärk även på detta ämne. Tanninerna sitter främst i druvans skal och kärnor.

När vi tillverkar våra viner låter vi därför vinet tillbringa kortare tid i kontakt med skalen. Det fungerar endast om man skördar riktigt mogna druvor som fått ordentligt med sol och värme.

Ruby Zin är vårt mjukaste rödvin. Många som normalt sett inte är så förtjusta i röda viner, utan finner de alltför sträva och sura, brukar tycka om Ruby Zin.

Läs mer om Tannin (öppnas i ny flik)